❀ My GOjes BlOgging Friends ❀

Thursday, July 28, 2011

Bedebah kau !

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Maaflah kalau tajuk tue cam kuang ajar cikit. Sebab hati Mira sekarang nie tengah panas, kepala tengah bengang dan jiwa tengah kacau. Sejak pOmpuan tue sakitkan hati Mira, sampai hari nie hati Mira dOk pendam dendam dan marah. Agaknya dah hitam berkilat hati nie sekarang. Auzubillah.

Tapi Mira dah tak pikir lagi dah pasal pOmpuan tue. Lantaklah ! Just ingOre pOmpuan macam tue. Buat tak nampak dan tak dengar. Tak layak d buat kawan pOmpuan macam tue.
Aku tak kisah.
3 patah perkataan tue sangat memOtivasikan diri dan ubat bagi "sakit hati".
Dah tue, bengang dengan sape plak nie?
Haaa. Nie nak cite nie.

Semalam tyme nak naik lift pegi kerja, bedebah pak cik tue panggil Mira LEMBAP gara2 beg Mira tersepit kat pintu lift. Dah dalam lift tue sempit, nak buat cmner. Sesuka hati jer panggil Mira LEMBAP. Panas gak arr. Tapi 3 patah perkataan tue lah yang menyejukkan kembali hati Mira. See. Its wOrks rite? :)

Nak kOngsi sesuatu pasal pengalaman. Memang benar kata Orank, berbuat baik dengan manusia berpada2. Tak guna buat baik pada manusia yang tak tahu nak hargai dan pandang kebaikan kita tue. Kenapa? Sebab manusia nie mudah lupa. Mudah lupa diri. Mudah lupa sahabat. Bila dah berharta, berpangkat, manusia kan jadi sOmbOng, berlagak. Masa tue tak guna dah nak cakap apa kat manusia yang macam tue. 

Mira tak kisah.

Yang Mira harap Mira tak tergolong dalam kategOri manusia yang macam tue.

Okey ! Itu yang berlaku semalam.

Tapi hati ini ada juga manusia yang sakitkan hati Mira dan buat Mira menangis dalam tOilet. Mulut yang d beri pinjam bukan tOk d gunakan tOk melOntarkan kata2 dengan sesuka hati. Apa hukum kalau menyakitkan hati Orang lain hah? Mulut macam lOngkang. Patutlah sekarang tak kahwin2 lagik.

SOry. SOry. SOry.

 Sebab melOntarkan kata2 busuk kat sini. Ni first tyme Mira buat macam nie. Sebab dah tak tahan sangat.

Tapi pikir2 balik,